כשהימים הולכים ומתקררים אנחנו מתחילים לעטות עלינו שכבות של בגדים להתחמם.
מדינת ישראל אינה מדינה קרה במיוחד ולכן אין צורך לאכול יותר בחורף לטובת חימום הגוף אבל בהחלט מזונות מחממים יכולים לעזור להפוך את החורף הקר לנעים.
גוף האדם יודע לווסת את טמפרטורת הגוף שלו ולשמור עליה אחידה בחורף ובקיץ . לצורך כך ישנם מנגנונים פנימיים שאינם בשליטתנו שנכנסים לפעולה בזמן עודף חום או קור.
כאשר קר לגוף ישנה הצרות של כלי דם באזורים החיצונים של הגוף ( כמו כפות ידיים ורגליים) כדי לשמור את חום הגוף לאיברים הפנימיים. בנוסף ישנו רעד של השרירים המייצרים אנרגית חום.
דרך אחת טובה נעימה ובריאה שיכולה לעזור לכם להתחמם היא ע"י הוספת תבלינים מחממים לתבשילים ומשקאות.
ישנה אבחנה ברורה בין ההסתכלות של התזונה המערבית לתזונה הסינית בהגדרת מזון מחמם. על פי התזונה המערבית מזונות מחממים הם מזונות מבושלים ואפויים. על פי התזונה הסינית המזון הינו מחמם או ממקרר על פי תכונת המזון עצמו והחומרים הפעילים שבו ולא על פי טמפרטורת האכילה שלו.
מזונות מחממים על פי התזונה העממית
אגוז מוסקט –ידוע כמחמם, מחטא ואף מעורר מינית, גם כמרגיע כאבי שרירים.
ג'ינג'ר - עשיר בשמנים אתריים ונחשב למעורר ומחמם. מקל במקרים של שיעול, הצטננות, בעיות נשימה, כאבי שרירים והתקררות..
הל –שייך למשפחת הג'ינג'ר. בתרבויות הים-תיכוניות ההל מצוות בעיקר לקפה, ואילו במזרח הרחוק הוא משמש חלק בלתי נפרד מתערובות תבלינים. ברפואה האלטרנטיבית משתמשים בהל להקלה על בעיות נשימה, קצרת ושיעול המלווים בחום.
פלפל שחור – ברפואה האיורוודית נחשב כמייבש ומחמם מאוד ויעיל במקרים של קצרת, חום וסינוסיטיס. לפי הרפואה הסינית, פלפל שחור מסייע לגוף להתמודד עם שפעת והתקררות בכך שהוא מסלק את הקור מהגוף עוד בשלבי המחלה המוקדמים.
ציפורן – בעלת תכונות מחטאות, וברפואה האלטרנטיבית נעזרים בתבלין זה נגד מצבי אסטמה ושיעול וכחומר מכייח.
קינמון –בתרופות סבתא שונות משמש הקינמון לטיפול בשיעול ובדלקות שקדים, וכדי להיפטר מהתקררות מלווה בנזלת אפשר ללעוס חתיכת קינמון כמה פעמים ביום.
שום –בשל חומר אנטיביוטי טבעי שנמצא בו ומעכב הצטננות ושפעת. ברפואה הסינית נחשב למחמם מאוד ובתרופות סבתא משתמשים בו לחיזוק המערכת החיסונית והקלה על דלקות אוזניים.
Comments